03 juni 2007

Kom igen, Jonas, 27!

I Dagens Nyheter kan vi läsa en intervju med Jonas, 27, som greps av polisen i Rostock.

Det är ingen uppbygglig läsning.

Jonas (namnet är fingerat för att mamma inte ska bli orolig) åkte till Rostock, klädde sig i svarta kläder och maskerade sig under demonstrationen. Men han säger sig inte vara särskilt politiskt intresserad och bedyrar att han inte kastade sten.

Nähä.

Sanningen är att Jonas är typisk. Den antidemokratiska vänstern vill nämligen inte stå för sina åsikter, tar gärna till våld och är duktig på att "smälta in" som unge Jonas uttrycker det. Därför är denna antidemokratiska vänster farlig för det fria och öppna samhälle som de mycket riktigt gör allt för att bekämpa.

Skillnaden mellan 27-årige Jonas i Rostock, killen på Parken i Köpenhamn igår (som väl inte ens den mest likgiltige för fotboll kan har missat) och typerna i Vilnius som attackerar Litauens pride-festival är...ingen alls. Inget annat än slumpen avgör om det är antidemokratisk vänster eller antidemokratisk höger, eller för den delen fotbollshuliganer.

Jo, förresten. Det finns en viktig skillnad, och det var ju den som fick mig att (b)logga in. Jonas och hans stenkastarkumpaner får sympati långt in i de mer demokratiska delarna av vänstern. Vilket kanske säger något om tjockleken på den demokratiska fernissan hos vissa av de senare.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jo, DN är ju en trovärdig källa i dessa sammanhang. Intervjun är väl förmodligen påhittad.

Anonym sa...

Intressant kommentar. En annan förnekare av normalt trovärdiga källor hette Robert Faurisson och vägrade acceptera bevis för förintelsen. Ännu ett exempel på likheter mellan olika antidemokratiska rörelser, oavsett vad de råkar kalla sig.