01 juli 2007

Intet nytt under solen

Var tionde skulle rösta annorlunda om det vore val idag, skriver UNT. Jag är inte ett dugg förvånad, men till skillnad från exempelvis Lena Hartwig (s) tror jag inte alls att det beror på att människor "känner av högerpolitiken". Det visar i så fall bara att Hartwig inte "känner av" alla de glada tillrop och maningar som vi får om att fortsätta på den inslagna linjen .

Att det däremot sker förändringar, och att de påverkar människor så att de i opinionsmätningar uttrycker det som nu redovisas, det är likaså helt naturligt. Givetvis påverkar Alliansens politik väldigt många människor, och alldeles självklart tar många chansen att uttrycka detta. Frågan kvarstår dock: vad är det egentligen för politik de har bytt till om de nu inte sympatiserar med Alliansen. Från socialdemokratiskt håll får vi inte många besked annat än att man i allmänna ordalag ogillar den politik som Alliansen för. Hur människor skulle reagera i opinionsmätningar om vänsterkartellen kom tillbaka till makten har vi faktiskt däremot ingen aning om. Vi har nämligen inte fått ett dugg av besked om hur en sådan politik skulle se ut.

Hur Alliansen förvaltar det mandat vi fick av väljarna i höstas har vi i landstinget redovisat i en rapport som du kan läsa här. Vänsterkartellens alternativ vet vi fortfarande inget om. Frågan är om vi blir så mycket klokare ens inför valet 2010 eller om vänstern redan nu bestämt sig för att strategin är att mörka.

1 kommentar:

Anonym sa...

Haha, se till att njut av den tid som återstår, för ni kommer garanterat inte få makten igen, såna pajasar som ni är.

/Bo Johansson, Göteborg