31 mars 2008

Mycket på gång men mer måste göras

Ännu ett sammanträde med landstingsstyrelsen avklarat! Som så ofta var det mång aärenden med både stort och smått. En mycket djupgående redovisning av psykiatridivisionens och sjukhusledningens arbete med psykiatrin gjorde det största intrycket idag.
Det händer helt enkelt hela tiden otroligt mycket i vårt landsting, och en hal del av detta är sådant som borde åtgärdats för länge sedan. Nu tar vi i Alliansen tag i avtalsfrågan med kringliggande landsting, parkeringssituationen, bristerna inom psykiatrin, landstingets ekonomi, bristerna i primärvården och mycket annat. Ändå är det massor som återstår. Vården av äldre och multisjuka måste förbättras. Mer finns att göra inom samarbetet med kommunerna. Kostnadsläget kan förbättras både i sjukhusvård och i primärvården. Och så vidare.
Det blir helt enkelt allt mer uppenbart att hälso- coh sjukvården är det område inom den samlade välfärdssektorn där behoven av reformer och förnyelse är störst. det är vår uppgift under denna och de närmast kommande mandatperioderna!

Inga kommentarer: