08 augusti 2008

Malmberg, halvtid och Ulleråker

Semestern är slut och...jodå...batterierna är laddade. Det väntar en intensiv höst i politiken, och även om många befattningshavare ännu inte är tillbaka från sommarvilan så tycks det redan ha börjat.

En som efter semestern kan tyckas ha vaknat på fel sida är miljöpartiets kommunalråd i Uppsala, Niclas Malmberg. Han har ägnat några korta ögonblick av bistande eftertanke åt att sno ihop lite snabba rubriker genom att läsa artiklar och broschyrer. Sedan har han försökt göra media av detta genom att presentera någon sorts rapport. malmberg erkänner till och med att det mest är för att få uppmärksamhet "i medietorkan" som utspelet görs.



Det blir underkänt, Malmberg! Den så kallade rapporten, om den ens existerar, finns inte ens att läsa på partiets lokala hemsida - vilket understryker karaktären av något snabbt ihopkommet för att locka en eller annan understimulerad journalist. Så spär man på politikerföraktet och bidrar ytterligare till bilden av förtroendevalda som grälsjuka töntar snarare än ansvarstagande företrädare för medborgarna och skattebetalarna.



Snarare är det ju så att en halvtidsanalys av vad Alliansen hunnit med är: åtskilligt. En mer saklig och korrekt rapport kommer i sinom tid, det kan jag i vart fall lova för landstingets del. Som exempel har vi tagit viktiga steg för att öppna för fler vårdgivare, ökat tillgägnligheten genom den nya närakuten, börjat utveckla framtidens närvård och gjort flera nödvändiga satsningar på landstingets eftersatta fastigheter.



Lite trist är också att notera motståndet mot byggnation på Ulleråkersområdet, som har alla chanser att blir Uppsalas nästa spännande stadsdel. det man bör veta då man följer rapporteringen är att landstinget efter långt över hundra år är på väg att lämna Ulleråker. det ger utrymme för stadens expansion inom ett område som är både stadsnära och naturskönt och som ju dessutom redan är exploaterat. Vore det inte idealiskt område att öppna för fler bostäder, säg? Tja, inte för nejsägarpartiet som vare sig i Uppsala kommun eller i landstinget kommit med några som helst konstruktiva förslag vare sig då det gäller stadsutveckling eller framtiden för hälso- och sjukvården.



När landstinget lämnar Ulleråker är det idealiskt att marken kan användas för bostadsbyggande. Det ger dessutom ett viktgit tillskott till landstingets ekonomi för att klara de kommande utmaningar vi står inför.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jo, rapporten finns på mp:s lokala hemsida:

www.mp.se/uppsalakommun

Den är genomarbetat, vilket den som läser rapporten kommer upptäcka.

Att den här typen av rapporter presenteras när inte så mycket annat av politiskt intresse händer i kommunen ser jag inte som något märkligt.

Erik Weiman sa...

Visst, nu ligger den ute på (mp):s hemsida. Tolv dagar efter "publiceringen".