10 september 2008

Uppfyllda löften

Bättre finanser, kortare köer och en hel del av vallöftena avbockade. Det är en kort sammanfattning av UNTs genomgång av Alliansens två första år vid rodret för landstinget. Det händer mycket, och ännu mer står fortfarande på listan över det som ska göras.

För det behövs. Alliansens mål är att vårt län ska ha landets bästa sjukvård, vilket innebär att vården ska vara tillgänglig, av god kvalitet och till rimlig kostnad för skattebetalarna. Det är en utmaning, som givetvis kommer att ta längre tid än de fyra år som en mandatperiod omfattar. Men om vi fortsätter som vi gjort under de två år som gått, så är jag övertygad om att väljarna ger oss nytt förtroende.

Mot detta står en opposition som...inte har några som helst idéer alls. Deras kommentarer till allt vi hittills genomfört, vilket har lett till kortare köer och bättre finanser, är att gå tillbaka till det gamla. Det vill säga till längre köer och sämre ekonomi. Jag tror att väljarna har ett ganska lätt val, när det står mellan fortsatt renovering och utveckling av vården eller återställare till en politik som bevisligen inte fungerar.

Inga kommentarer: