02 november 2008

Som sagt var

Så var det då sagt, det många av oss anat och definitivt känt konsekvenserna av. I en intervju i UNT säger Lena Hartwig, kommunalråd för (s) i Uppsala kommun, att "det har varit en medveten strategi att inte tydliggöra vår politik".

Jojo, vi har förstått det. Att få några tydliga besked om vad socialdemokraterna vill har inte varit det lättaste. Och det är ju klart; om makten är viktigare än idéerna och innehavet av den mer värdefullt än vad man gör med den - ja, då är socialdemokaternas av Hartwig uttalade taktik fullkomligt självklar.

Men nu måste socialdemokraterna börja förklara sig. Förklara vad man vill göra för att klara välfärdens utmaningar, vilka skatter som kommer att höjas och vilka "återställare" som ska till. Det ger ett tydligt alternativ till Alliansens politik och därmed också en erinran till väljarna om varför de röstade bort (s) i valet 2006. Det räcker nu inte längre med att luta sig tillbaka och vänta på valet. 2010 behöver Sverige bekräfta de viktiga reformer som pågår för att förnya och renovera den svenska samhällsmodellen. De reformerna kräver en politik som förs av Alliansen.

Inga kommentarer: