10 december 2008

Nu börjar det bli riktigt kul!

Även om det självklart är väldigt stimulerande att vara i majoritet och kunna genomföra den politik vi fått förtroende för, så är det opckså ganska slitigt mellan varven. Därför känns det bra när det känns att vi - och framför allt väljarna - börjar få lön för mödan.

Vi ser nu statistik som visar att tillgängligheten till framför allt primärvården förbättras dramatiskt, vilket jag skrivit om tidigare. Arbetet med att utveckla och förnya vården börjar ge resultat, och att döma av SCB:s senaste partisympatiundersökning ger det också avtryck i väljaropinionen. Samtidigt pågår arbetet med att trimma sjukvården och kollektivtrafiken inför utmaningar som väntar, ett arbete som även det rullar på och steg för steg börjar ge resultat. Ett positivt tecken är givetvis de presenterade planerna på pendeltåg mellan Uppsala och Stockholm.

Arbetet med psykiatrins hus rullar vidare, nya fina ambulansstationer har invigts i Enköping och Heby. Listan över vad som pågår och vad som händer kan göras lång och fylls hela tiden på.

Om allt detta, och det goda följderna för patienter, medborgare och skattebetalare har oppositionen inte mycket att säga. Det blir allt mer påtagligt hur lite de har att komma med i fråga om nya idéer för att förnya och utveckla vården och kollektivtrafiken. Desto större är deras uppfinningsrikedeom när det gäller att klaga och kritisera den utveckling som faktiskt pågår. Men det är kanske inte så mycket att bry sig om i ett läge där vårt landsting klarar sig allt bättre i jämförelse med andra.

Stolta har vi anledning att vara, men också ivriga att arbeta vidare. Fortsatt förnyelse, alltså!

Inga kommentarer: