16 februari 2009

Men idéerna då?

Så har vi då i medierna kunnat inhämta att den rödgröna röran på riksplanet nu också får sin efterföljd i vårt landsting. Samarbeta ska de, och arbetsgrupper har de bildat. Vad de däremot ska komma överens om är betydligt mer oklart. Det är lättare att hitta det som skiljer än det som förenar.

Målet är, säger de, en gemensam valplattform. Det låter ju bra, men vore det inte på plats att åtminstone ha några idéer redan nu om vad en sådan valplattform kan tänkas innehålla? fast med hänsyn till den politik som dessa tre partier för i det dagliga är det ganska enkelt att förstå att gemensamma ställningstaganden nu vore en utopi. Liksom för övrigt några ställningstaganden överhuvudtaget. Oppositionens politik under hela mandatperioden har ju präglats av en sådan visionslöshet och oklarhet om vad man faktiskt vill, att man kan förstå att ett programarbete måste börja med att i vart fall tycka någonting alls.

Lycka till, är egentligen min enda kommentar. Givetvis inte med valresultatet (för vi i Alliansen tror på fortsatt stöd från väljarna), men väl med att i alla fall komma tillbaka med en någotsånär sammanhållen politik som alternativ till den som Alliansen för. Det har vi hittills inte sett mycket av, och en i hast sammankalld presskonferens gör ingen större skillnad.

(Jag hade tänkt illustrera detta inlägg med en bild, men det gick inte så bra. Så här säger sökfunktionen i www.sesam.se: Bildsök: 0 träffar på oppositionen uppsala landsting
Tyvärr fick du ingen träff på oppositionen uppsala landsting i bildsöket
Kontrollera att du har stavat rätt, eller försök med färre eller mer generella sökord).

Inga kommentarer: