20 mars 2009

I Håbo vet man var man hör hemma!

Noterar efter inslag i Radio Uppland att invånarna i Håbo inte förefaller vara så intresserade av att byta län som ibland har sagt. det gäller framför allt om vården, den kanske viktigaste enskilda faktorn, får avgöra länstillhörigheten. Många röster, som också nått mig, talar om den oro människor i Håbo kommun känner om det är Stockholm som ska gälla som alternativ till den vård vi ger i Uppsala län.

Att Akademiska sjukhuset är förstahandsval för många, i synnerhet de som har egen erfarenhet, är lätt att förstå. Det visar att Akademiska inte bara är ett ledande sjukhus beträffande utbildning, forskning och utveckling utan givetvis också en fantastisk trygghetsfaktor för 327.000 bosatt i Uppsala län när de behöver sjukvård. det är ju liksom en ganska viktig funktion för ett sjukhus. Därtill ska läggas den fina vård som ges - och framför allt i framtiden kommer att ges - vid lasarettet i Enköping och sist men inte minst den utmärkta ambulanssjukvård som i det första intensivskedes kompletterar sjukhusvården på ett utmärkt sätt.

Allt detta gör uppenbarligen valet lätt för många som bor i Håbo kommun. Vi andra förstår precis!

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är klart, att ingå i en rödröd bidragsregion med Dalarna och Gävle är ju oerhört lockande. När de som jobbar och betalar skatt får detta klart för sig kommer valet att vara ganska lätt. Och varför skulle inte folk få välja sjukhus själva?