06 juli 2009

Obehagligt

Kan efter dagens rapport från Brottsförebyggande rådet och Säkerhetspolisen (refererad i DN och SvD) givetvis inte låta bli att skriva några rader, fast det egentligen inte borde behövas. Både rapporten, referaten och diverse kommentarer, bloggar och andra inlägg talar för sig själva. Notera till exempel den anonyma (och självklart är den anonym) kommentar på gårdagens blogginlägg som jag - givetvis - publicerat. Det har jag bland annat gjort för att visa att våldsverkarna och deras supporters till vänster håller sig med huvor och masker även på nätet.

Våldet är givetvis allvarligt, men minst lika obehagligt är, som sagt, den ständiga relatíviseringen och till och med förhärligandet av vänsteraktivisternas stenkastande. Om inte annat så kan man alltid ursäkta vänstervåldet med att påstå att det skr för ett gott syfte, till exempel till stöd för de grupper i Palestina som har som politisk idé att skjuta granater på israelisk civilbefolkning. Ett beteende som inte får kritiseras för då är man motståndare till "den palestinska saken". Hmmm.

I grunden är det hela faktiskt ganska enkelt. De vänsterorienterade ideologierna (de är många, och understundom så motsägelsefulla att de är varandras värsta fiender) har alltid nära till våldet som politiskt verktyg. Orsaken? Enkelt. En ideologi som bygger på att hata har givetvis lätt att låta hatet gå över i verkställighet. Och om man bygger hela sin samhälssyn på motsättningar mellan människor - och på att dela in människor i grupper i stället för att se individer - så ligger det nära till hands att ta fram vapen när lusten faller på.

Och, som sagt var, något entydigt och förbehållslöst avståndatagande får vi inte från vänsteraktivisterna närstående mer demokratiska krafter. Det finns alltid en ursäkt bakom hörnet för det våld som kallas vänsterextremt. Man kan fundera på varför.

Och, ni som kommenterar mina blogginlägg anonymt, fortsätt gärna med det. Jag kommer att publicera dessa anomyma kommentarer helt enkelt eftersom de säger så mycket. Om synen på öppenhet och synen på att stå för sina åsikter. Bland de politiska så kallade aktivister som är en del av grunden för mitt politiska engagemang. Det öppna och fria samhället måste alltid försvaras!

Trevlig sommar!

9 kommentarer:

Anders @ ungsvensk.se sa...

Alliansregeringen måste ta denna problematik på allvar och krossa extremvänstern på samma sätt som man har marginaliserat nynazister.

Anonym sa...

Snälla du, kliv ned från dina höga hästar.

Du tillhör själv ett parti som samarbetat med diverse högerslaktare i Latinamerika, med en utrikesminister som aktivt deltog i att jämna marken inför det FN-stridiga anfallet i Irak, med en ungdomsförbundsordförande som tycker att militärangrepp mot Somalia är en bra lösning på pressfrihetsproblem...

Nej, jag menar inte att detta förtar dina åsikter eller att alla är lika goda kålsupare och att allt vore relativt.

Jag menar att alla borde kunna klara av att BÅDE konstatera att politiskt våld finns i diverse läger, även i det egna, OCH samtidigt ta avstånd från det på moraliska grunder.

Måste man skapa en förljugen dikotomi mellan "vi etablerade våldsfria riktiga demokrater mot extremisterna" när du vet att detta bara är hyckleri?

MVH
Mattias, vänstermänniska, antifascist, antianarkist, våldsmotståndare.

Erik Larsson (Nyköping) sa...

Det är ju ni moderater tillika kapitalister som delar in folk i grupper, inte vi. Klassamhället delar in individer i olika klasser som står i direkt konflikt med varandra. Ni moderater hatar arbetarklassen. Ni hatar oss från arbetarklassen.

Det är ju vi socialister som vill att dessa motsättningar ska upphöra.

Sen att du kritiserar några få väldigt extrema palestinier som dödat 2 stycken israeler med sina meningslösa bomber istället för att kritisera den förtryckande massmördande staten Israel är jävligt absurt.

Anonym sa...

Din tydlighet hedrar dig. Sverige skulle behöva fler politiker som du.

Anonym sa...

Många individer motsätter sig din åsikt.

Anonym sa...

Härligt att det finns offentliga personer som vågae säga saker o ting.

Nästa steg är att få ett svar varför vi hatar oss själva och är så himla PK.

Det finns element i omvärlden som använder Sverige som skrattretande exempel.

Röstat på både S (2ggr) och M dessutom FP tidigare.

Alliansen har skött sig bra men denna gång kommer jag att rösta på ett mobbat parti: SD. De kommer att komma in. Valet därefter har de förmodligen de dubbla antalet röstande (samma utveckling i hela Europa?). Gammelmedia har som tur var förlorat en liten del av sin makt..

Sorry svamlar lite här.. Jag gillar att du vågar säga som det är. Och hoppas högerblocket kommer in nästa val (och tar med SD, då de är orättvist behandlade pga historien omkring tidiga 90-talet.. samt gammelmedia)

/Tobias

Anonym sa...

ps. Du verkar vara en klok person så oavsett vad jag skrev tidigare så har du här både fått respekt och komplimang!
/T

Susz sa...

Viking fick nog av våldet- hoppade av efter många år...beskriver nazism som en stor sekt.
Han träder fram öppet och berättar..STRONGT!

Saxat:
"Svenska Motståndsrörelsen är den nazistgrupp som Säkerhetspolisen bedömer som det största hotet mot Sveriges inre säkerhet. Den militanta organisationen grundades 1995. Ingen medlem har någonsin tidigare trätt fram och berättat om rörelsen fram tills nu."
missade du intervjun 12maj och 14maj? Se dem klicka på länken,
sök på “Adaktusson- klicka först på 12/5 del 2 är 14maj!

http://viastream.player.mtgnewmedia.se/player.php?country=se&affiliate=4se

Häng på vettja! Intervjun är sevärd- och säger mycket mer än SÄPO:s och BRÅ:s rapporter!!
Fattar inte vad de vill åstadkomma egentlien- något alls?



NSF- SMR..Patriot.nu..Viking träder fram öppet och berättar..
DET är STRONGT!



"– Jag vill att det ska komma fram att det inte är någon dans på rosor i den här rörelsen,
den är som en stor sekt."
Viking berättar om en toppstyrd organisation och ett systematiskt våld mot invandrare, homosexuella och judar,
eller vem som helst som uppfattas som retsam.
Viking fick nog av våldet- hoppade av efter många år...beskriver nazism som en stor sekt.
Vilket den givetvis är..bara resten av media / samhället Sverige kunde begripa det oxå..
Måste ge media kritik oxå..Inte en jävel av massmedia visar vilka möjligheter som finns för människor att få stöd- eller ställa frågor ang nazistsekten- och tankar/ vilja till avhopp.
Viking träffade en tjej- alla GÖR inte det..
Då behövs stöd- man fixar inte sånt själv - inte den som sitter mitt i smeten - och kanske oxå hotas...
Inte många vet att de kan vända sig til tex EXIT och få vägledning/ stöd.
Andra struntar i det- finns ju gott om vuxna nazister/ ligister-även skolor
- tillåter nazistsekter att göra pr på skolor- bara för att ledarna påstår det är en ideologi..
Idioter! Förstör ungdomars liv- dessa 14- åringar har ju inte en susning om att det handlar om total hjärntvätt-
så låtsas gubbarna/ kärringarna i nazzesekten vara nicee!






Exit har hjälpt mer än 100 personer att lämna Vit maktvärlden bakom sig.
Grabbar som själva hoppat av..för några år sen..
man kan få stöd och svar på frågor- och vara anonym om man vill..
Kontakt:

http://www.fryshuset.se/Fryshuset/exit.aspx


Mer om EXIT i skåne/blekine o Nazistsekter, avhoppare:
http://hem.passagen.se/aron/exit.htm

Anonym sa...

I rapporten står det också att de högerextrema har god tillgång till vapen m m. Dessutom står de högerextrema för ett direkt hot mot stora grupper i samhället (inte bara judar), och de uttalar sig direkt fientligt mot stora grupper. De står för intolerans osv...Ur det perspektivet kan man också säga att det från vänster snarare är ett försvar mot hotet från höger. Vänstern står för tolerans, fri-, och rättigheter och lika möjligheter, bort med indelning av människor i sämre/bättre osv...

Och hur många har dödats genom vänsterextremt våld..? och jur många genom högerextremt våld..? jag kan ge dig svaret. Genom vänsterextremtvåld 0, genom högerextremt våld 23 (däribland en fackföreningsman), och otaliga mordförsök sedan 1980-talet....