25 februari 2010

En bra dag på jobbet

Dagens besked att vårt landsting tecknar av tal med landstingen i Sörmland och Västmanland om högspecialiserad vård på Akademiska sjukhuset är givetvis ett väldigt bra besked. Det ger en trygghet och stabilitet som behövs för att över tiden kunna bygga upp och utveckla väl fungerande vårdkedjor.

Men det innebär också förpliktelser. Det går inte att luta sig tillbaka och bara konstatera att avtalet är i hamn. Nu är det viktigare än någonsin att leverera och att utveckla det samarbete som avtalen lägger grunden för.

Den osäkerhet som väntan på nya avtal inneburit har varit påfrestande. Mer än en gång har jag haft anledning att, exempelvis i media, ge uttryck för oron och osäkerheten. Desto gladare har alla vi som är berörda anledning att vara när avtalen nu är på plats. Men, som sagt, vi har också väl så goda skäl att lugnt och metodiskt arbeta vidare för att utveckla vården, forskningen och utbildningen.

Därför är dagens besked glädjande inte bara för Akademiska sjukhuset och för vårt eget landsting, utan i minst lika hög grad för hela länet, för forskningen och den högre utbildningen och inte minst för den världsledande life science-sektor som är en viktig del av näringslivet i vår arbetsmarknadsregion. En bra dag på jobbet, helt enkelt!

Inga kommentarer: