28 februari 2010

Reformer ger resultat - och föder gnäll

Radio Uppland skriver om att direktinläggningar av kända patienter med stora vårdbehov nu fungerar som tänkt i Enköping. Det kan vara på plats att kommentera ett par detaljer.

Direktinläggningar har fungerat ända sedan före den 1 februari. Det är bara några fåtal fall, då det inte funnit tillgång till jourläkare, som det inte varit så.

Oppositionens kritik är mot den bakgrunden som ganska ofta intressant att granska. Idén med att lägga in kända patienter med stora vårdbehov är ny, och en av många bra reformer under denna mandatperiod. Några positiva kommentarer kring att detta införts får vi inte från oppositionen, bara gnäll över vad som faktiskt är inkörningsrutiner.

Klagosången säger alltså en del om oppositionen. De har inga egna idéer att komma med, men klagar gärna på det som görs för att reformera vården när de får chansen.

Det är dock inte så mycket att bry sig om annat än med några snabba rader i bloggen. Det viktiga är givetvis fortsatta reformer för att skapa en bättre vård, för alla som behöver, i hela länet. Bra att Radio Uppland uppmärksammar detta.

Inga kommentarer: