19 februari 2010

Tack för förtroendet!

Jag har nu fått besked om att jag fått flest röster i vårt provval till landstinget och är givetvis både glad och tacksam för det. Det känns som ett erkännande för hårt arbete med de viktiga välfärdsfrågor som landstinget arbetar med, och för den politiska linje som vi moderater tillsammans med de övriga partierna i Alliansen har drivit under hela mandaterioden. Därmed är stödet också manifesterat för den politik vi för - nog så viktigt då vi går in i valrörelsen.

Politik handlar i mycket hög grad om förtroende. det handlar om att vinna förtroende, men också om att förvalta det förtroende man fått. I de tider som nu pågår i politiken är det mer än annars uppenbart. Förtroendet har betydelse just därför att det kan användas för att uppnå det som det är till för, nämligen att genomföra en viss politik med en viss inriktning.

Under de senaste tre och ett halvt åren har jag haft nöjet att arbeta med en politik som nu börjar visa allt fler resultat. Igår fick vi besked om att patienterna i länet är nöjda, till och med mycket nöjda, med vårdcentralerna. idag fick vi kvitto på att arbetet med att stimulera till innovationer på Akademiska sjukhuset har uppmärksammats och belönats. Köerna har blivit kortare, och landstingets ekonomi är i ordning. Och även om tågen och bussarna har bekymmer i snöyran, så går kollektivtrafiken - ursäkta ordvitsen - som tåget.

Valet i höst är ett avstamp för att fortsätta det renoverings och utvecklingsarbete som pågår i landstinget. Det ska bli riktigt spännande att gå in i valrörelsen och redovisa de visioner vi bygger vår politik på.

Inga kommentarer: