19 april 2010

Granskad och godkänd

Jag sitter på landstingsfullmäktige och följer nu debatten om landstingets årsredovisning. Det är en intressant och belysande debatt.På den ena sidan vi i Alliansen, som lägger fram en redovisning av verksamhet och ekonomi som präglas av ansvar och allvar. Vi visar att våra reformer ger resultat, och att vi gör förändringar som är på riktigt - och som ger konkreta positiva effekter.

Det har lett till det ekonomiska resultatet är bättre än någonsin, vilket vårt landsting behöver för att klara kommande utmaningar. Men det är inte bara ekonomin som går åt rätt håll. Av de mål för landstingets verksamhet som fullmäktige har ställt upp, är det bara fem av nittio mål som inte är helt eller delvis uppnådda.

Inte nog med det. Tillgängligheten har också blivit bättre. Patienterna får vänta kortare tid, har fler vårgivare att välja på ochj sist men inte minst får ett bättre bemötande.

Det betyder inte att vi lutar oss tillbaka och är nöjda och glada med tingens ordning. Tvärtom fortsätter reformarbetet - helt enkelt för att det behövs! Arbetet med att renovera vår sjukvårdsmodell klaras inte på en mandatperiod, och det är därför vi efter sommaren ska be väljarna om förtroende för att fortsätta det arbete vi påbörjat under mandatperioden.

På den andra sidan...? Där finns den politiska oppositionen, och dess göranden och låtanden kommenterar jag inte.

Nu har landstingsstyrelsen och övriga nämnder och styrelser också fått ansvarsfrihet, vilket känns bara bra.

Inga kommentarer: