29 augusti 2010

Besked om Ärna och Ledningsregementet, tack.

De rödgröna partierna slingrar sig som maskar när de lokalt ställs till svars om framtiden för våra militära förband i länet. Mina kollegor i Enköpings och Uppsala kommuner, Anna Wiklund och Gunnar hedberg, skriver idag i Svenska Dagbladet tillsammans med tjugo andra ledande moderater i kommuner med militära förband och kräver svar på var nedläggningar kommer att äga rum.

I Uppsala är frågan uppebart känslig. Den lokala ledaren för (MP), Maria Gardfjell, slingrar sig genom att lägga rökridåer och hitta svepskäl för att slippa svara. Det gör frågan än mer angelägen att ställa: kommer Ärna att läggas ner om de rödgröna vinner? Hur ser framtiden ut för Ledningsregementet i Enköping? Hur ser de rödgröna i så fall på möjligheterna att försvara Stockholm, Uppsala och Mälardalen?

Maria Gardfjell hukar och lägger rökridåer. Det intressanta är givetvis inte rökridåerna och krumbukterna, utan svaret på de frågor vi ställer utan att få svar. Och givetvis den fråga som följer: vad är det Maria Gardfjell har att dölja om den allt mer vänsterorienterade försvarspolitiken?

Inga kommentarer: