24 januari 2011

Ansvarsfulla beslut

En bra lösning för vårt landsting. På annat sätt kan jag inte beskriva att vi idag fattat beslut i landstingsstyrelsen om att inleda ett samarbete om tvätt med landstinget i Dalarna. Grunden för beslutet handlar om trygga och säkra leveranser med god ekonomi och omtanke om miljön.

Tvätt av kläder och textilier är A och O i en verksamhet som handlar om sjukvård, hälsa och omsorg. Att stå utan operationsdukar, skyddsförkläden eller sängkläder får naturligtvis bara inte hända. Samtidigt måste leveranserna ske på ett sätt som inte i onödan skadar miljön och dessutom inom tuffa ekonomiska ramar. Allt detta har vi noga gått igenom inför dagens beslut, för att vara säkra på att vi fattat det klokaste beslutet av de alternativ som stod till buds.

Med dagens beslut - valet av tvättleverantör var inte det enda - inleddes ännu ett verksamhetsår i vårt landsting. Nu börjar ytterligare fyra år med ansvarsfulla beslut för att utveckla och flytta fram positionerna för att ge alla medborgare i länet bästa möjliga verksamhet för de skattemedel som vi använder.

Inga kommentarer: