18 februari 2011

Ett växande län

Idag kom nya glädjande siffror om befolkningsutvedcklingen i länet. Som vanligt hör vårt län till de snabbast växande i landet, vilket har många fördelar både för oss som redan bor här och för landet som helhet.

Det går alltså bra för Uppsala län. Människor flyttar hit, allt fler föds här och länets förutsättningar att ge sina invånare möjlighet till ett gott liv blir därmed allt bättre. Samtidigt är det ovanligt enkelt att hitta ett arbete om man bor i eller i närheten av vårt län. Men det finns mer kvar att göra. Kollektivtrafiken och infrstrukturen, det vill säga vägar och järnvägar, kan fortfarande bli bättre. Det behövs vägar och järnvägsspår, och det behövs bussar och tåg som trafikerar vägarna och spåren. Det behövs också nya bostäder till alla dem som vill flytta till länet och bosätta sig här.

Arbetsuppgifter saknas alltså inte för oss politiker, även om många av problemen är angenäma. Till syvende och sist är det roligare att lösa problem som beror på inflyttning och tillväct än sådana som beror på avfolkning och bristande attraktivitet. Ett stort mått av ödmjkukhet är alltså på sin plats när vi analyserar befolkningsutvecklingen. Och, som sagt, ett stort mått av fortsatt arbete för att hålla de goda förutsättningarna på plats.

Inga kommentarer: