22 mars 2011

Vad sjutton menar Grönvall?

Jag fick anledning att kika in på den blogg som Anders Grönvall, som är oppositionsråd för (S) i Knivsta skriver då och då. Där skriver Grönvall något som förekommer både här och där när (S) är i farten. Den gode Anders är nämligen upprörd över att förlusten för (S) i valet har lett till att "borgerlig politik får fritt spelrum".

Vi ska kanske klara ut hur detta "fria spelrum" har uppkommit. Väljarna fick nämligen rösta i det val som hölls i höstas. De kunde rösta på de partier som nu styrt Knivsta i åtta år - och på Anders Grönvall och hans politiska kompisar. Och väljarna röstade. Väldigt många röstade på oss moderater och de partier som gick till val tillsammans med oss. Inte särskilt många röstade på Anders Grönvall och hans vänsterkompisar. Och som en följd av valresultatet fick vi väljarnas förtroende att fortsätta styra Knivsta - det som Grönvall kallar för "fritt spelrum".

Det är nämligen så, Anders och alla andra socialdemokrater, att det inte är en naturlag att Sverige ska styras efter socialdemokratiska normer och doktriner. Det är väljarna som avgör vilken samhällsutveckling de vill se. Och de tycks gilla vad de ser just nu. Därför har de gett oss förtroendet. Det ger ett visst manöverutrymme, om man säger så.

3 kommentarer:

Anders Grönvall sa...

Hej Erik.
Så här menar Grönvall.
Jag vet inte hur noga du läste men vad jag menade var att mitt parti alldeles för mycket ägnat sig åt interna diskussioner istället för att granska och kritisera det systemskifte som du och dina nyliberala kompisar håller på med.
/Anders Grönvall

Erik Weiman sa...

Granska och kritisera? Vore det inte klokare att för väljarna redovisa en egen politik?

Anders Grönvall sa...

Ja, så fungerar demokratin. Det är ett av fundamenten. Att ha en opposition som kritiskt granskar det majoriteten gör.