06 maj 2011

Ständig förnyelse

En gång om året samlas vi moderater till det som numera heter Sverigemötet. I år är vi drygt 1700 moderater med förtroendeuppdrag i kommuner och landsting som samlats i det vackra Karlstad för att utbyta idéer om de viktigaste frågorna i värlfärdens kärna - och att umgås. Det är strax dags för mingel och lite mat. Det ska som vanligt bli riktigt trevligt.

För de av oss som har förtroendeuppdrag i landstingen står naturligtvis sjukvårdsfrågornha i centrum. Och enigheten är stor om att utvecklingen av vår politik måste fortsätta även på detta viktiga område. Framför allt är det tre områden som är spännande. Det är kvalitén i vården (inklusive väntetider och tillgänglighet), arbetsgivarfrågorna och sist men inte minst hur vi vårdar de patienter som har de största vårdbehoven. Om allt detta har jag visserligen skrivit tidigare häre på bloggen, men frågorna är också eviga i vårdpolitiken.

Nog om detta för idag, alltså. Nu väntar umgänge med nya och gamla vänner och kollegor för att få inspiration inför det fortsatta arbetet.

Inga kommentarer: