20 april 2015

När man vet bäst

Alex Schulman är kränkt. Visserligen försöker har få det till att hans krönika i Aftonbladet är självironi, men faktum kvarstår. Han har skrivit det han skrivit, och en kolumnist i Aftonbladet om någon borde veta effekten av texter och risken för att missförstås.

Men oavsett om Schulman är kränkt på riktigt eller "bara" missförstådd, så är både texten och den efterföljande reaktionen symptomatisk. Händelsen, texten och reaktionen är ett utmärkt exempel på hur dagens vänster tänker, handlar och reagerar.

Schulman hade alltså stannat på en plats där det råder stoppförbud. Uppenbarligen visste han också vad han hade gjort. Att en polis då har fräckheten att påtala detta för Schulman är givetvis o-er-hört.

Schulman är nämligen vänster. Därmed vet han självfallet vad som är rätt och fel, och behöver inte följa några beskäftiga trafikregler. Sådana är till för andra; för dem som inte själva kan skilja på rätt och fel. För är man vänster så förstår man bättre än andra - och kan därmed självklart göra sin egen tolkning av exempelvis trafikregler.

Det är nämligen vad som präglar vänsterns människo- och samhällssyn. Vänsterorienterade människor vill själva helst beskriva sin syn på världen som att man är lite varmare, lite mänskligare och lite ädlare än andra. Ytterligare exempel på samma sak kunde betraktas på DN Debatt igår.

I själva verket är vänstern, generellt sett, exakt som Alex Schulman. Eftersom man vet lite bättre,mså kan man göra lite som man vill. Och om man blir påhoppad för sina skrifter eller gärningar, så har man naturligtvis inte gjort fel.

För om man är vänster, så gör man inte fel. Framför allt har man inte fel. Aldrig. Fråga Alex Schulman. Eller de 31 som skriver på DN Debatt.

Inga kommentarer: