10 december 2005

Det politiska slöddret marscherar igen

I år som andra år har det politiska slöddret marscherat på olika håll i Stockholmstrakten. de kallar varandra för fiender, och det må så vara, men det är i grunden alla av samma sort.

Oavsett om de är eller anser sig vara till "höger" eller till "vänster" så bygger deras politiska gärning på att hata. Antifascisterna hatar - med viss rätt - fascister och fascisterna hatar - av någon obegriplig anledning - diverse i deras ögon misshagliga människor. Givetvis hatar fascisterna också antifascister. Måltavlian för de olika grupperingarna som definierar sig som "vänster" stannar inte heller vid att hata enbart fascister, utan också exempelvis butiksägare, utövare av vissa yrken och sist men inte minst somliga mer demokratiska politiska grupperingar (till exempel det som lite diffust brukar kallas "nyliberaler") bör också hålla sig inomhus på vänsteraktivieternas vålds- och skadegörelsefester. Liksom bilister och hederligt folk överhuvudtaget.

Fascisterna må vara otäckast, men det är packet som kallar sig vänster som är värst. I dag är Stockholm, oklart för vilken gång i ordningen, åter sönderslaget och helt oskyldiga människor får uppleva att deras egendoom har vandaliserats av diffusa politiska orsaker som de inte har någon som helst del i.

Vi som tror på demokratin måste ta tillbaka det offentliga rummet. Det som hotar demokratin och yttrandefriheten är givetvis inte kommersiell reklam eller budskap inom lagens ramar. Hotet mot yttrandefriheten och demokratin kommer från de grupper som har gjort våldet till en politisk handling. Det är hög tid att sätta stopp för dessa grupper.

Inga kommentarer: