30 mars 2007

Helt fel om mammografin!

Oppositionen beklagar sig i ett pressmeddelande över att hälso- och sjukvårdsstyrelsen får i uppdrag att pröva alternativ driftform för mammografin. Deras synpunkter är helt stilenliga.
Den konsekvensanalys som oppostionen påstod att Alliansen "mörkade" visade sig helt enkelt inte finnas! Det rörde sig om ett brev från medarbetare i organisationen som givetvis kommer att beaktas i den fortsatta processen.
Medarbetare och fackliga organisationer kommer självklart att får information om det fortsatta skeendet. det kommer man att få i sedvanlig form av de tjänstemän som handlägger frågan. Insinuationer om "bristfällig formalia" visar bara oppositionens okunskap om hur detta går till.
Det fina samarbetet mellan olika aktörer är lika självklart oavsett vem som utför screeningen (dvs. den regelbundna undersökning som genomförs). Att ens kunna tänka tanken att samverkan inte skulle kunna ske mellan olika huvudmän säger en del om oppositionens syn på andra vårdgivare än landstinget.
Sanningen är att i vart fall ledande företrädare för (s) ibland pratar om mångfald och fler alternativ. I handling ser vi dock inte det minsta av denna inställning. Tvärtom har varje förslag som pekar mot mer mångfald, fler alternativ och större valfrihet för patienterna motarbetats av (s).
Det räcker inte med att prata i politiken, det behövs handling också!

Inga kommentarer: