16 april 2007

Raka puckar på fullmäktige

Det blev en innehållsrik dag på landstingsfullmäktige: bokslut, debatt om alternativa driftformer, personalpolitik och tre interpellationer.
Först bokslutet. Det innehöll svidande kritik mot den tidigare majoriteten för att inte har följt primärvården tillräckligt noga. Vi från den nya majoriteten markerade vår uppfattning - men visst har vi alla skäl som fnns att vara ödmjuka. Nästa gång kan det vara vi som står där. Nu måste vi driva på hårt för att bringa den ordning i ekonomin och verksamheten som vi själva efterlyst.
Debatten om alternativa driftformer börjar nu bli lite tjatig. Vi har gång på gång hört att oppositionen vill vara med, men ännu inte sett något av detta. deras inställning tycks vara att mångfald och valfrihet är bra, men...inte här, inte nu, inte det, inte så och inte därför. Med de ideologiska skygglapparna är det naturligtvis svårt att klara vårdens utveckling.
Vi lade också fast en arbetsgivarpolitik som mer tar fasta på vår roll som ledare och beställare - och därmed lade ett stort ansvar på den mångfald av arbetsgivare som landstinget representerar. Nästa uppgift på detta område blir att följa upp inriktningen och målen.
Sist men absolut inte minst tre interpellationsdebatter i skilda frågor. Tyvärr blev debatten om så kallade gräddfiler lite rumphuggen, vilket fick till följd att vi inte fick besked om vad (s) tycker är viktigast: vård i tid för alla eller att endast skattefinansiering ska gälla. Lite synd, för (s) och deras vänner till vänster har en del att svara upp mot här. Skönt dock att kunna ge klara besked: vi öppnar för många utförare, om det leder till att vården blir bättre.
Måste dock runda av med ett tack till vår fina landstingsgrupp som i vanlig ordning gjorde ett jättejobb i flera debatter.
Nu rullar veckan på med budgetberedning och studiebesök innan det kommande måndag är landstingsstyrelse igen.

Inga kommentarer: