17 juli 2007

Vänstern och dess medlöpare

Än en gång dyker det upp exempel på hur vänsterns medlöpare gör allt för att relativisera kommunisxmen och dess värderingar. Nu är det Kalle Holmqvist i Aftonbladet som inte gillar att Svenskt Näringsliv sponsrar föreningen för upplysning om kommunismen och deras utmärkta hemsida om kommunismen. besök den gärna; det är den värd.

Om detta finns två saker att säga. Det ena är att vänstern, hur vidrig den än visar sig vara, alltid har medlöpare. Påfallande ofta finns dessa bland kulturarbetare, intellektuella och samhällsdebattröer som av olika skäl vill sätta ett likhetstecken mellan vänster och medmänsklighet. Att de kommunister (i olika former) som de löper med ofta visare sig vara allt annat än medmänskliga kan alltid urskuldras - i efterhand. Medlöpare är de lika fullt.

Det andra är en reflexion. Tänk om någon hade hånat en sida som på liknande sätt avslöjar andra lika vedervärdiga ideologier, till exempel nazism eller fascism.

Det stora problemet är således den relativisering som hela tiden görs av vänsterns medlöpare. Kommunismen görs liktydig med...tja, liberalism, kristendom eller vadsomhelst. Så ser medlöperiet ut, när det ska göras utrymme för att urskuldra brott mot både mänskligheten och demokratin.

Slutsatsen kan bara bli en (och den har dragits tidigare på denna blogg): nazism, fascism och kommunism - oavsett formerna - är bara olika sorters svulster på den demokratiska samhällskroppen. Somliga gillar och försvarar flera eller vissa av dessa svulster (och kan rent av försvara dem), andra tar avstånd från dem rakt av. Se upp när du stöter på en medlöpare nästa gång!

Inga kommentarer: