27 februari 2008

Igång med närvården!

Tänk så trevligt att kunna hålla ett möte i fullständig enighet! Nu uteblev visserligen huvuddelen av oppositionen, men tillräckligt många var närvarande för att vi ska kunna se dagens möte som ett första steg mot en bättre samverkan kring multisjuka, äldre, funktionshindrade och andra som har särskilda behov av att samhällets vård och omsorg fungerar - oavsett vem som är huvudman.

Allt för länge har vi varit allt för dåliga på att ge medborgarna lika god service oavsett vilket politiskt organ som har ansvaret. Det är därför det är så viktigt att vi börjar arbeta tillsammans i kommuner och landsting och ser till att samordna de verksamheter vi bedriver. Det kan förefalla både enkelt och naturligt, men det är helt klart att det finns både önskemål, behov och efterfrågan när det gäller det samlade erbjudandet av välfärdstjänster.

I grund och botten är det inget konstigt, och mycket fungerar redan bra. Men alla vi som är verksamma i kommuner och landsting har en skyldighet att göra vad vi kan för att det ska fungera ännu bättre. Det kan vi göra genom bättre information, genom att se över hur verksamhet lokaliseras, genom samordning av olika projekt och sist men inte minst genom att inventera de resurser som används. Allt detta inleds nu. Inte en dag för tidigt.

Inga kommentarer: