22 september 2008

Förutsägbart

Nån som trodde att socialdemokraterna skulle berömma regeringens budget? Att LO skulle göra vågen eller att någon annan sosseriet närstående organisation skulle göra tummen upp? Nej, jag trodde väl inte det. Ändå gör medierna stor sak av att oppositionen och alla deras stödorganisationer sågar regeringens budget.

Media borde kanske i stället fundera över vad oppostionen själva har att komma med (ingenting, nämligen) och framför allt vad denna opposition själva ställde till med i regeringsställning för ett par år sedan.

Vi lever fortfarande i en ordning där (mer eller mindre) socialdemokratisk politik anses vara norm och (s) därför ges möjlighet att recensera den borgerliga Alliansens politik. Som om den socialdemokratiska politiken skulle vara ett enda dugg bättre.

Det har hänt en del under de senaste två åren. Till exempel att utanförskapet minskat drastiskt och att lönen numera räcker bättre även för den som lever på en högst normal inkomst. Allt detta tack vare regeringens politik. Men i media kallas jobbskatteavdrag för den som tjänar mindre än 15.000 kronor för "en politik för de rika". Det finns en del kvar at göra när det gäller opinionsbildningen.

Inga kommentarer: