03 september 2008

Löjlig kritik mot Filippa Reinfeldt

Inte nog med att Filippa & Co förbättrar sin ersättningsmodell för primärvården (se tidigare inlägg), av oppositionens agerande är det uppenbart hur lite man från vänsterhåll har att komma med i Stockholms läns landsting.

Sjukvårdslandstingsrådet Filippa Reinfeldt, en av Sveriges mest framstående förtroendevalda politiker, har nämligen valts in i styrelsen för Svenska Dagbladets ägarstiftelse. Det är ett organ med obefintligt inflytande över sagda tidnings redaktionella innehåll, men en symboliskt viktig post. Utnämningen visar respekt för Filippa Reinfeldt. Välförtjänt respekt.

Vänsterpartiets landstingsråd Birgitta Sevefjord tycks se detta som ett flagrant ingrepp i tidningens oberoende. På något annat sätt kan man inte tolka hennes utfall i Dagens Nyheter. Men det visar bara, som sagt, hur lite oppositionen har att komma med.

Mönstret går igen, men det får vi i Alliansen tåla. Medan vi utvecklar välfärden klagar oppositionen bitterligen på...ja, på snart sagt allt utom just den förda politiken. Där har man nämligen fortfarande inte så värst många idéer att komma med.

Jag återkommer i nästa vecka med en exposé över de (inte särskilt konstruktiva) interpellationer som oppositionen presenterar inför landstingsfullmäktige.

Inga kommentarer: