30 november 2008

Fler inlägg från uppsalabänken

Vi ombud från Uppsala län var alla aktiva på olika sätt under framtidskonventet. Under lördagens debatter om kommunal förnyelse och utveckling av välfärden deltog både Gunnar Hedberg och Cecilia Forss. Gunnar och Cecilia har ju viktiga roller i Uppsala kommun - den största kommun i landet som leds av en fyrpartiallians - och bidrog med sina erfarenheter av förnyelsen i Uppsala.

Gunnar lyfte frågan om utmaningsrätt för att stärka kvaliten i välfärden. Gunnar berättar att Uppsala fått 22 utmaningar och 12 nu är ute för upphandling. Detta är något gott och Gunnar saknade detta i förslagen. Därför yrkade Gunnar tillägg under punkten 7:
"utmaningsrätt är ett instrument att försäkra invånarna om att de får bästa möjliga service".

Cecilia pekade på att barnomsorgen i Sverige är generellt sett bra, därför vänder sig Cecilia mot att det står att förskolan är försummad, det stämmer inte. Cecilia skulle gärna se att barnen skulle vara kortare tid i förskolan, men hon vänder sig mot att reglera 40-timmars vecka för barnen. Vi behöver mer morötter inte mer regler. Likaså är Cecilia emot att reglera storleken på barngrupper och ger goda exempel. Cecilia yrkade därför bifall till Gunnar Ooms yrkanden.

Senare under lördagen deltog även Hannes Beckman med ett förslag till uttalande om skolan.

Inga kommentarer: