08 december 2008

Vem vill vad med vem?

Det ska bli intressant att följa oppositionskoalitionens vidare öden. Det enda de tycks vara riktigt överens om är att de vill regera, och det brukar inte vara någon särskilt bra utgångspunkt. Poängwen med politik är likasom att man vill något, och om man då vill göra något tillsammans är det bra om man vill samma sak. Nu börjar det bli svårt, som statsministern sade.

Ett tips till den som undrar är att noga läsa de tre partiernas program. Till skillnad från regeringsalliansen finns där nämligen ganska rejäla motsättningar, inte minst mellan vänstern och miljöpartiet. Det reser inte bara frågan om vilken politik man tänker bli överens om, utan också om vilka svar man kan tänkas frå om allt från friskolor till alternativa driftformer i sjukvården.

Fast det är kanske ingenting som vi i Alliansen ska bekymra oss över. Vårt jobb är att förnya och utveckla Sverige i regering och riksdag, i de åtta landsting och i de långt över hundra kommuner där vi nu jobbar med detta i majoritet. Vi vet vad vi vill, vi gör det gärna och bra tillsammans och vi gör det för att vi har idéer om Sveriges framtid.

Inga kommentarer: