08 mars 2009

Röda rosor har alltid vassa taggar III

Spårade ur? För ett antal deltagare i demonstrationen "stoppa matchen" gick demontrationen helt planenligt, och övriga deltagare får faktiskt lov att ta sin del i ansvaret.

Polisen säger nu att man tänker försöka spåra och identifiera alla deltagare som nyttjade sin grundlagsfärsta rättighet att demonstrera genom att kasta sten och slå söner allmän egendom. Dessvärre hade demonstranterna inte nummer på sina masker, vilket kan försvåra identifieringen. Men hjälp kan säkert får av Per Gahrton, Lars Ohly och Ilmar Reepalu. De har säkert koll på sina kompisar, även om man gör vad man kan för att hålla ut armbågen mot de huliganer som faktiskt släpptes in i tåget. För demonstranterna deltog, och medvetenheten torde ha funnits om vad de står för.

Till sist, med referens till en annan nyligen aktuell fråga, får man hoppas att denna skadeverkande opinionsyttring ändå inte är att betrakta som en konstnärlig handling. Ett hatbrott är dock vad det är, helt klart. Även de arrangörer som inte kraftfullt tar avstånd från skadegörelsen, och som genom arrangemanget legitimerade den, bör prövas i ljuset av detta.

1 kommentar:

Anonym sa...

Sossarna ställde till det rejält genom sitt beslut att inte tillåta publik på davis cup matchen. Är det någon som tror att sossarna nu tar sitt ansvar för våldet som blev konsekvensen av deras beslut?