27 oktober 2009

Förnya eller riva ned

En lugn och ledig kväll framför TVn ger tillfälle till reflektioner med ett öga på "Äntligen hemma". Det får mig att tänka på att detta program påminner en hel del om Alliansens politik i landstinget. Vi pysslar och snickrar med en hel massa, allt för att till ett riktigt bra resultat. Men precis som vi kan ana i TV, så tar verkligheten längre tid än det ser ut på ytan. Vi kan i alla fall konstatera att de åtgärder vi hittills vidtagit börjar få effekt - även om mycket återstår att göra.

Men precis som "Äntligen hemma" så har vi i Alliansen ett alternativ som vi kan jämföras med. I TV-homestyleprogramvärlden heter alternativet "arga snickaren" och det är lite som oppostionen i landstinget. Nejdå, inte för att de är så värst arga - men det är väldigt mycket kofot och slägga över de rödgrönas sätt att föra politik, om man säger så.

Den bistra sanningen är nämligen, när vi nu fått se de rödgrönas politik på pränt, att de mest av allt vill riva ner de reformer som sjösatts på senare år. Dessvärre tycks de rödgröna redan ha glömt läget för tre år sedan, med bristande tillgänglighet och underskott i ekonomin. Återigen: mycket återstår att göra men steg för steg börjar reformerna nu ge effekt.

Väljarna vill inte ha kofot, slägga och argsinta debattartiklar. Väljarna vill ha vård i tid, ordning på ekonomin och sist men inte minst kvalitet och trygghet. Därför går vi i Alliansen till val på att fortsätta reformarbetet. Vad de rödgröna tänker gå till val på återstår att se. Deras skuggbudget ger i alla fall ingen vägledning.

Inga kommentarer: