31 oktober 2009

Monokratin

"partikongressen beslutade också att..."*); nej, det gjorde partikongressen (läs socialdemokraternas partikongress) faktiskt inte. Den tid är lyckligtvis förbi, då nationens öde slogs fast genom majoritetsbeslut på socialdemokraternas partikongress. Att vissa medier håller fast vid den ordningen förändrar inte saken.

Men i den socialdemokratiska självbilden är det fortfarande så, och den bilden förefaller delas av betydande delar av media. Sverige är i dessa kretsar ett socialdemokratiskt land, och den senaste valsegern för Alliansen bara ett olyckligt hack i planeringen. med tanke på att Sverige endast vid ett fåtal tillfällen faktiskt haft socialdemokratisk majoritet i väljarkåren gör saken bara än mer betänklig.

Vad Sverige behöver är inte en socialdemokratisk regering, och möjligen en mindre en av socialdemokrater ledd koalitionsregering. Sverige behöver en genuint borgerlig regering som gör skillnad, och som kan anträda marschen bort från det i alla delar socialdemokratiskt dominerade samhället. Därför är det angeläget att Alliansen får förnyat förtroende i september nästa år. Annars är vi kvar i oen ordning där Sverige, rätt eller fel, styrs av beslut fattad epå den socialdemokratiska partikongressen.

`)= citatet, från Rapport, syftar på att nyhetsinslaget rapporterade från (s)-kongressen som om belsuten framöver skulle bli riksdagesn mening, Möjligen är reportern i fråga inte helt familjär med rådande majoritetsförhållanden i det svenska parlamentet. Eller också anser vederbörande, som till exempel förra partisekreterarens (S), att en borgerlig valseger är "närmast som en statskupp"...

Inga kommentarer: