10 februari 2010

Krafttag mot tågkaos

Media uppmärksammade igår det brev som vi kommun- och landstingsstyrelseordföranden skrev tillsammans med landshövdingen och regionförbundets ordförande. Syftet med brevet, som du kan läsa här, är ganska enkelt. Folk är förbannade, och folk hör av sig till oss förtroendevalda politiker med sin ilska. Just därför att vi är förtroendevalda är det helt enkelt vårt uppdrag att föra denna ilska vidare till dem som är direkt ansvariga för kaoset.

Ilskan, som spännner över alla partigränser, har dock en intressant dimension. Den stämmer mycket väl in i tankarna bakom begreppet "föregångslandet Sverige". Sverige är ett bra land, och vi har mycket att vara stolta över. Men ett land, där tågtrafiken mellan några av de största städerna fungerar så illa som den gjort nu, är ett land där det behövs förbättringar.

Gårdagens initiativ visar att vi från kommuner och landsting tar situationen på allvar. Det gör förhoppningsvis också mottagarna av brevet. Ett län där mer än 30.000 människor dagligen pendlar över länsgränserna är beroende av att kommunikationerna fungerar, och vi som är politiskt förtroendevalda har ett ansvar för att driva på för att detta ska bli verklighet.

Inga kommentarer: