17 augusti 2010

Kom och prata sjukvård med mig

Som du kanske noterat i dagens Upsala Nya Tidning (pappersversionen) så kan du träffa mig i valstugan på Stora Torget idag mellan 14 och 16. jag är där för att prata om hur vi ska utveckla sjukvården, men också om andra viktiga frågor inom landstingets ansvar: kollektivtrafik, regional utveckling och kultur. men också om annat som du vill diskutera, till exempel hur olika delar av välfärden hänger ihop.

Det är välsigt roligt och spännand eatt vara landstingspolitiker, men det gäller också att politikens olika delar hänger ihop. det är därför vi der samarbetet mellan landsting och kommuner som en av de viktigaste frågorna. Flera av de frågor som jag arbetar med har också en klart nationell profil, till exempel högre utbildning, forskning, och avancerad sjukvård. Sverige är ett litet land, därför måste vi använda våra resurser på dessa områden så klokt som möjligt och inte plottra bort dem där de inte gör nytta.

För Uppsala är en sådan utveckling bra. Vi är och ska förbli ledande inom dessa viktiga områden.

Men framför allt ska vi se till att alla som bor i Uppsala län får en riktigt bra hälso- och sjukvård och kollektivtrafik. Vi har gjort mycket under de senaste fyra åren - men det finns massor kvar att göra och vi är inte nöjda med allting som det är idag. Det akuta omhändertagandet måste bli mycket bättre, och det gäller inte bara väntetiderna. Det viktigaste är att ge de äldsta och sjukaste en bra vård, omvårdnad och omsorg - och det innebär att man som gammal och multisjuk självklart inte ska behöva ligga i en korridor och vänta i timmar på den vård man behöver.

Vi har idéer för hur vi ska arbeta med detta. Kom till torget idag, eller hör av dig någon annan gån, så berättar jag gärna mer. Vi ses!

Inga kommentarer: