07 september 2010

Räknekonster

Visst ska man som politiker i första hand tala om sin egen politik, men efter att regelbundet hånats på de rödgröna partiernas blogg är det hög tid att kort och enkelt redovisa svaret på alla dessa hånfulla inlägg. Det görs enklast genom en kort beskrivning av de röädgrönas kandidat till finanslandstingsråd, Börje Wennberg.

Wennberg vill ha ansvar för landstingets ekonomi och finanser, och dessutom ledarrollen för landstingets hela verksamhet. I dag debatterade vi dessa frågor. och Wennberg "tillstod" (ett av hans favorituttryck) att han faktiskt inte hade koll på vilka siffror som faktiskt gäller i landstingets ekonomiska planering. I vanlig ordning skyllde han på oss i Alliansen, men den enkla sanningen är att Wennberg uppenbarligen inte läst det material han delgetts så noga som han borde.

I grunden är detta vad mycket av oppositionens agerande handlar om. Intresset för att seriöst arbeta med landstingets utveckling är obefintligt, i stället föredrar man att köra ett helt eget race - förmodligen betingat av en bitterhet över att vara i opposition som efter fyra år ännu inte gått över. Det är också därför som skiljelinjen är så tydlig mellan majoritet och opposition i vårt landsting. Vi tar ansvar och leder verksamheten. Oppositionen sitter på läktaren och gnäller - och läser inte ens underlag för beslut ordentligt.

Inga kommentarer: