11 november 2010

Ett starkt lag

Vi som utgör den nya laguppsättningen i ledningen för vårt landsting har ännu inte kommit oss för att fotograferas tillsammans. Men det blir en bild så småningom. Vad vi redan kommit igång med är däremot planeringen inför de fyra år som väntar. Det blir spännande år med många stora utmaningar. Kärv ekonomi, krav på kortare väntetider i vården, behov av satsningar inte minst på forskning och utveckling och, sist men inte minst, stora utmaningar även på kollektivtrafikens och kulturens områden.

Så bra då, att vi är ett starkt lag som är beredda att möta dessa utmaningar! Ett lag som har idéer, erfarenhet och nya tankar att bygga arbetet på. Folkpartiet och centerpartiet har utsett nya landstingsråd och gruppledare, Ludvig Larsson (FP) pch Johan Örjes (C). Bägge är nya i sina roller, men med god och viktig politisk erfarenhet. För oss moderater är Nina Lagh ny som landstingsråd och vice ordförande i den likaledes nya produktionsstyrelsen, men med mycket stor erfarenhet av ekonomi och styrning. Det kan behövas i ett landsting som allt för länge (undantaget den sista mandatperioden) haft en bristande ekonomisk uppföljning och allt för många gånger löst kortsiktiga ekonomiska problem genom att höja skatten. det skördar vi nu i form av en alldeles för hög kostnadsutveckling som måste brytas under året som kommer. Lyckas vi å andra sidan med det, så ser framtiden för vårt landsting ganska ljus ut.

Ett starkt lag är således en bra grund att stå på inför framtiden. det gör att de fyra kommande åren ser ut att bli spännande och stimulerande - men inte utan krävande utmaningar. Vi börjar arbetet på måndag, med att välja ny landstingsstyrelse och anta en landstingsplan och budget för de tre kommande åren. Kom gärna till Uppsala konsert & Kongress för att följa debatten, eller följ den på landstingets hemsida.

Inga kommentarer: