23 december 2010

God jul och gott nytt år!

2010 blev året då vi i Alliansen mötte väljarna efter fyra års arbete med att utveckla och förnya välfärden. Resultatet blev i huvudsak gott. I vårt landsting fick vi åter igen väljarnas förtroende och sitter därmed kvar. Nu väntar nya utmaningar på en lång rad områden: Akademiska sjukhuset och kollektivtrafiken är två av dem, men det finns fler.

Det vi då ska ha för ögonen är meborgarnas bästa. Landstingets viktigaste uppgifter är att svara för att alla som bor i vårt län har en så god hälsa som möjligt, och blir så väl omhändertagna som möjligt om vi blir sjuka. Till de viktiga uppgifterna hör också att se till så att vi kan bo, arbeta och leva i alla delar av länet - och att vi kan röra oss mellan arbete, skola, bostad och upplevelser av olika slag. Samt att se till så att vårt län kan fortsätta att växa och utvecklas.

Dessutom hör dessa viktiga utvecklingsområden ihop. Kollektivtrafikens uppgift är också att bidra till tillväxt och utveckling, men vi har också ett näringsliv som är nära sammanknutet med sjukvården - och ett näringsliv som växer tack vare en stark klinisk forskning.

Men för att orka behöver man ibland vila. Nu tänker jag ta några dagar med lite lägre tempo för att samla krafterna inför ett mycket spännande 2011. Det blir några dagar med familjen, med avkoppling och reflektion, med god mat och inte minst med rörelse utomhus.

Jag önskar dig som läser min blogg en riktigt god jul och gott nytt år. Glöm inte varför vi firar jul och tänk lite extra både på dina närmaste och på dem som kan behöver lte extra omtanke så här i juletid.

Inga kommentarer: