03 december 2010

Ord och handling - eller pratpolitik och tjafs

Uppsala Nya Tidning skriver idag om arbetet med att bygga Psykiatrins Hus. Som en del av artikeln intervjuas miljöpartiets oppositionsråd Johan Edstav.

Edstav gör som han brukar. I svepande ordalag påstår han att man "ställt hårdare krav" och "varit kritiska ända från början". Mja, vi i Alliansen har vid det här laget vant oss vid Edstavs taktik. Han uttrycker gärna kritiska synpunkter men kommer sällan eller aldrig med några särskilt konkreta förslag - och det är inte så konstigt!

Allt för konkreta, eller i god tid framställda, förslag kan man ju komma att bli skyldig till i framtiden - och det kan ju bli jobbigt. Bättre då att lägga fram förslagen på ett sätt så att de blri riskfria och dessutom kan användas på det sätt som sker i den refererade artikeln.

Vi i Alliansen har ett ansvar för att ett hus kommer på plats i tid, inom givna ekonomiska ramar och med de tuffa miljökrav som vi har ställt upp. Vi kan inte unna oss lyxen att åratal efteråt tala om vad som hade kunnat göras bättre, för till skillnad från Johan Edstav är vi tvungna att inte bara säga saker som låter bra i media - vi måste dessutom svara för hur det faktiskt fungerar.

Psykiatrins Hus kommer att bli ett bra hur, både för verksamheten och för miljön. Det kommer att invigas 2012, vilket verkligen är på tiden. Huset är nämligen ett av otaliga projekt i vårt landsting som helt enkelt inte kom igång under de år då Johans Edstav och hans rödgröna vänner käbblade om politiken. Mer om detta käbbel finns att läsa i den bok som (S) gett ut som ett led i sitt hundraårsjubileum.

Alliansen käbblar inte. Det är därför det nu står byggkranar på sjukhusområdet. det gjorde det inte 2006.

Inga kommentarer: