28 februari 2011

Den oroliga oppositionen

En av medias "nyheter" idag är att vårdcentralen i Bålsta ska säljas. Det har stått klart länge, och har också tidigare meddelats. En sådan affär är givetvis både stor och komplicerad, och allting blir inte klart i och med ett enda politiskt klubbslag. Men arbetet efter det politiska beslutet har rullat på som planerat.

Denn politiska oppositionen gliier inte mångfald och valfrihet. Ibland utropar man visserligen att man tycker det ´är bra, men i praktiken är man emot procis allt som kan ge patienterna möjlighet att göra egna val. Eftersom man i oppositionen förmodligen har förstått att det egna valet är uppskattat bland väljare och patienter så fungerar det kanske inte så bra att öppet vara emot.

I stället är man orolig. Vid det här laget har vi i Alliansen ganska många gånger fått del av oppositionens bristande nattsömn. Det är bara det, att var gång de gett uttryck för sin oro för vad Alliansens politik kan ställa tillmed så har de haft fel. Helt fel.

De har oroats över Akademiska sjukhusets avtal med övriga landsting i regionen, som nu är ui hamn. De har oroats över landstingets ekonomi som är bättre än på åratal (även om det finns saker att arbeta med). De har oroats över följderna av större mångfald och pkad valfrihet - och de oroas ständigt över olika saker som Alliansen faktiskt löser.

En sådanopposition gör givetvis inte mycket nytta. Oroliga kan vi vara själva; det vill säga att vi i Alliansen ständigt har viktiga frågor att lösa. Vad oppositionen egentligen vill får vi, och framför allt väljarna, mycket sällan veta. Det vore bättre att oppositionen berättade vad de faktiskt vill och kom med konkreta förslag för väljarna att ta ställning till.

Inga kommentarer: